Lämmitysöljyn hinnan olisi pitänyt pudota viikossa 8-9 senttiä, putosi 0,3 senttiä

Torstain alkuiltapäivän tilanne on se, että brent-raakaöljyn hinta on pudonnut vielä paljon lisää keskiviikosta, tasolle $107. Euro on pudonnut hieman, kuitenkin kurssi on pyöristettynä yhä sama 1,30.

Viikon pudotus on siis tähän mennessä kymmenen dollaria, yhdeksän prosenttia. Euro on pudonnut prosentin verran viikossa viime viikon suuren nousun jälkeen.

Lämmitysöljyn hinnan pitäisi siis tämän viikon perusteella pudota noin kahdeksalla sentillä tasolle 1,06€/l. Pudotusta on kuitenkin ollut vain 0,3 senttiä ja hinta on yhä 1,142 €/l

Näemme perjantaina. Viitehintana käytetyllä HOK-Elanto-ABC:lla on ollut riemastuttava tapa pudottaa hintaa perjantai-iltana, niin ettei tuolla hinnalla ole enää voinut tilata kuin hetken (tilaus auki arkisin kello 20:een). Hinnan sitten voi nostaa maanantaina ennen tilauspalvelun aukaisemista. Tilastoihin saadaan viikonlopusta monta halpaa päivää, vaikka öljyä ei ole voinut tilatakaan.

PS. Nesteen lämmitysöljyn hinta on 1,137 €/l, eli kerran Nestekin on halvempi kuin vertaluindeksi HOK-Elanto-ABC -5%. Yleensä Neste on vertailun kallein ja HOK-Elanto-ABC -5% halvempi yli prosentin erolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.