Yksityisyys

Sähkölamppu-sivuston ja sen Android-sovellusten yksityisyys

Sähkölamppu-sivustoilla ja sovelluksissa ei kerätä ja käytetä muuta tietoa kuin mahdollisesti yleisluontoisia Google Analytics -tilastoja, Googlen mainoksia ja sellaisia persoonattomia tietoja, joita mahdollinen sivustoalusta tuottaa.

Pääsivusto www.sahkolamppu.com on totetutettu Googlen Blogger -ympäristössä. Sivut käyttävät Google Analytics -tilastointia ja Googlen mainoksia. Lisäksi Blogger tarjoaa kävijöistä yksinkertaista lukumäärätietoa, mutta mitään muuta käyttäjätietoa ei ole edes mahdollista saada.

RSS-syötteiden tuottamisessa käytetty Feedburner ei tarjoa käyttäjätilastoja lukumäärää enempää.

dashboard.sahkolamppu.com on toteutettu Google App Engine -ympäristössä. Alusta ei tuota listausta, josta selviäsi esimerkiksi käyttäjien osoitteet tai käytetyt URL:t. Sivu sisältää Google Analytics -tilastoinnin. Lisäksi sivulla käytetään apuna Googlen verkkofontteja ja kaaviorajapintaa, joten käyttäjä kertoo Googlelle käyneensä sivulla myös tuota kautta. Itse sovellus ei kerää käyttäjistä tietoja eikä käyttöhistoriaa.

Flipboard on toteutettu puhtaasti Flipboard-palvelulla eikä se tarjoa käyttäjistä mitään muuta tietoa kuin lukumäärän. Muu tiedon kerääminen on käyttäjän ja Flipboardin välistä.

Android-sovellus Pörssisähkö hakee tietoja taustajärjestelmästä webbiselaimella, joten taustajärjestelmään kertyy normaalit puhelimen webbiselaimen automaattisesti antamat tiedot: IP-osoite, Android-versio, ”build” ja puhelimen tyyppi. Näistä on tehty noin kerran vuodessa käyttäjää yksilöimätön tilasto ja sitten tiedot tuhotaan. Sovelluksella on valmius käyttää Googlen mainoksia, mutta koodi ei ole tällä hetkellä käytössä. Google Play tarjoaa joitain tilastotietoja käyttäjistä, jotka ovat ladanneet sovelluksen, mutta ei itse käytöstä.

Android-sovellus Normisähkö ei käytä verkkoa ollenkaan. Se on täysin paikallinen ohjelma. Google Play tarjoaa joitain tilastotietoja käyttäjistä, jotka ovat ladanneet sovelluksen, mutta ei itse käytöstä.

Android-sovelluksiin saatetaan joskus lisätä Google Analytics -toiminnallisuus joidenkin tilastotietojen keräämistä varten. Google Analytics pitää huolta, ettei se anna tilastoja, jotka vaarantaisivat yksityisyyden. Jos kyseinen toiminnallisuus joskus lisätään ohjelmiin, siitä mainitaan selkeästi ohjelman kuvauksessa Google Playssä, päivitystiedoissa ja tietenkin näissä yksityisyystiedoissa.