Fingridillä uudet sivut

Fingrid on uusinut webbisivustonsa. Ajan hengen mukaisesti entiset tummasävyiset sivut on muutettu keveiksi vaaleiksi väreiksi.

Kertokaa nyt joku kuitenkin heidän webbiylläpitäjälleen, että sivu fingrid.fi on lakannut toimimasta. On kirjoitettava www.fingrid.fi. Jotkut selaimet vievät väkisin tuolle toimimattomalle sivulle.

PS. Pitäisikö tässä blogissa ottaa käyttöön Dashboard-sivulla olevat vaaleammat värin vai pitäytyä tässä mustapohjaisessa? Viime aikoina monet webbisivut ovat vaihtaneet kevyempään ulkoasuun.

2 vastausta artikkeliin “Fingridillä uudet sivut”

    1. Tämäpä täytyy joskus tutkia perusteellisesti, mutta käsittääkseni tummat värit eivät säästä näytön sähköä. Tavallisimmissa litteissä LCD-näytöissä on aina samanvoimakkuuksinen lamppu takana, ja värit tehdään lisäämällä mustaa suodatinta eri väristen pisteiden eteen. OLED-näytöissä tilanne on toinen eli jokaisella pisteellä on oma LED-lamppu. OLED-televisiot ja isot näytöt ovat vielä niin kalliita, etteivät ne ole sähkönsäästäjien ykkösvalintoja (n. 10.000€). Eli säästöä mustasta väristä syntyy vain OLED-kännyköissä (esim. Samsung Galaxy S-sarja). Tavallisessa LCD-näytössä näytön mustaksi tekevä näytönsäästäjä ei yleensä säästä yhtään mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *