5.6.2013 Lämmitysöljyn keskihinta 1,03 €/l

Eri lämmitysöljyn toimittajien hinnat aamulla 5.6.2013 ovat seuraavat:

  • Teboil 1,012 €/l
  • ST1 1,023 €/l 
  • Neste 1,033 €/l
  • HOK/ABC 1,092 €/l – bonus 5% = 1,042 €/l (*)
  • Shell (Lämpöpuisto) 1,044 €/l
Toimittajien keskinäinen järjestys on muuttunut aika paljon ja hintahaitari on iso. Ero halvimman Teboilin ja kalleimman Shellin välillä on tuhannen litran tilauksessa 32 euroa. Kalleimmasta paikasta kilpailee HOK/Elanto/ABC, vaikka mukaan on laskettu asiakasomistajan viiden prosentin bonus (edellyttää 1500 euron kuukausiostoksia, mikä ei vielä tule tuhannesta litrasta öljyä).
Teboil on tällä kertaa aivan selvästi halvin toimittaja. Prosenttia kalliimpi on ST1 ja toinen prosentti eroa on Nesteeseen. Kalleimpiin ABC:hen ja Shelliin on sitten vielä matkaa yksi prosentti.
Teboil siis säilyy edullisimpana toimittajana. Shell putoaa toiseksi halvimmasta kalleimmaksi. Neste yllättäen parantaa viimeseltä sijalta kolmanneksi. ST1 halpenee yhden sijan. ABC pysyy toiseksi viimeisenä.
Vertailu tehdään tuttuun tapaan verkkosivuilta sisään kirjautumatta ja alennuskoodeja käyttämättä. Tilausmäärä on pienin mahdollinen eli tuhat litraa. Laatuna on käytetty halvinta laatua eli kesälaatua ilman mitään erikoisominaisuuksia. Kaikkien toimittajien halvintakin lämmitysöljyä voi käyttää myös moottoripolttoöljynä (paitsi ABC:lla ei tästä mainintaa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *