12.6.2013 Ja hinta laski, ennuste 4,3 c/kWh

Hinta laskee keskiviikkona tiistain trendin mukaisesti. Pitkästä aikaa palataan samaan hintaan Ruotsin ja Tanskan kanssa arkipäivänä, hinta on kaikissa 4,2 c/kWh. Hinta on Ruotsin kanssa sama toista kertaa tässä kuussa ja ensimmäistä kertaa arkipäivänä.

Kuukausiennuste laskee tasolle 4,3 c/kWh. Kuukauden jäljellä olevista 18 päivästä 6 on viikonloppuja joina sähkön hinnan voidaan olettaa olevan kohtuullinen.

Syy laskulle on Viron kaapelissa alkanut huolto. Baltian hinta on korkeampi kuin Suomen eli nyt Baltia ei pääse nostamaan Suomen hintaa. Aprillia. Ei Viron kaapeli riitä nostamaan Suomen hintaa eikä näin ole käynyt aikaisemminkaan tässä kuussa. Suomen hinta on harvoin Viron ja Ruotsin hinnan välissä, Viro on ollut alkukuussa useimmiten hinnaltaan Suomen ja Ruotsin välissä. Selitykseksi jää se, että odotetaan Olkiluodon huollossa olevan ydinvoimalan käynnistymistä torstaina eikä haluta suuria piikkejä sähkönhintaan. Psykologiaa ja ahneutta koko juttu.

Saksassa sähkö on jälleen paljon halvempaa.

Sähkön hinta ylittää öljylämmitysrajan hiukan tai on noin samassa neljänä aamupäivän tuntina: 9.00 – 13.00. Tuntilaskutettavan kannattaa pihistellä sähköstä 8.00 – 16.00.