4.6.2013 Lämmitysöljyn hinta erkanee yhä kauemmaksi raakaöljyn halpenevasta hinnasta

Raakaöljyn hinta euroissa on laskenut edellisestä lämmitysöljyn hinnantarkastuksesta 21.5. hieman yli yhden prosentin. Tästä huolimatta lämmitysöljyn hinta tiistaina nousi.

Uusi vertailuhinta on 1,042 €/l (eli 1,097 – 5% bonus). Nousua tässä on 0,002 €/l.

Parin kuukauden takaista piikkiä lukuunottamatta öljyn vähittäismyyjä saa taas vuoden parhaita katteita öljyn myynnistä. Kerroin litra lämmitysöljyä euroina / litra raakaöljyä euroina on taas 1,21. Alkuvuoden keskiarvolla 1,14 reilu lämmitysöljyn litrahinta olisi tällä hetkellä 1,009 €/l.

Uusi versio Android-sovelluksesta

Sähkölampun Android-sovelluksesta on nyt asennettavissa uusi versio.

Tärkeät muutokset ovat uudet pörssisähkön toimittajat tarkistettuine hintoineen (samat kuin tältä sivustolta löytyvät) sekä tämän vuoden arvonlisäveroprosentti.

Pahoittelen, että erityisesti tuon arvonlisäveroprosentin korjaaminen kesti näin kauan.

Vähemmän merkittävä muutos on uuden väripaletin käyttöönotto sovelluksessa.

Sovellus näyttää kuukauden pörssisähkön keskihinnan tähän päivään mennessä ja jakaa sen osiin siten, että siitä selviää kuluttajan maksama kokonaishinta ja mistä osista se koostuu.

Siirron myyjänä voi käyttää tällä hetkellä Fortum Espoota, Fortum Sähkönsiirtoa tai Helsingin Energiaa.

Sovellus löytyy Google Play -sovelluskaupasta nimellä Pörssisähkö.

Yhä on saatavissa myös Normisähkö-sovellus, joka kertoo jokaisen päivän normisähkönkulutuksen – siis sen, millä kertoimella mikäkin tunti otetaan huomioon painotettaessa pörssisähkön tuntihinta useimmissa pörssisähkösopimuksissa.(*)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blogspot.sahkolamppu
https://play.google.com/store/apps/details?id=normisahko.sahkolamppu.blogspot.com

(*) Huomaa, että nämä ovat Energiamarkkinaviraston viralliset vuoden keskihintaan suhteutettavat kertoimet. Hyödyllisemmät kuukauden keskihintaan verrattavat kertoimet pitäisi laskea joka vuosi uudelleen kuukauden viikonloppupäivien lukumäärän mukaan eikä niitä ole ohjelmassa tällä hetkellä laskettu.

5.6.2013 Lämmitysöljyn keskihinta 1,03 €/l

Eri lämmitysöljyn toimittajien hinnat aamulla 5.6.2013 ovat seuraavat:

  • Teboil 1,012 €/l
  • ST1 1,023 €/l 
  • Neste 1,033 €/l
  • HOK/ABC 1,092 €/l – bonus 5% = 1,042 €/l (*)
  • Shell (Lämpöpuisto) 1,044 €/l
Toimittajien keskinäinen järjestys on muuttunut aika paljon ja hintahaitari on iso. Ero halvimman Teboilin ja kalleimman Shellin välillä on tuhannen litran tilauksessa 32 euroa. Kalleimmasta paikasta kilpailee HOK/Elanto/ABC, vaikka mukaan on laskettu asiakasomistajan viiden prosentin bonus (edellyttää 1500 euron kuukausiostoksia, mikä ei vielä tule tuhannesta litrasta öljyä).
Teboil on tällä kertaa aivan selvästi halvin toimittaja. Prosenttia kalliimpi on ST1 ja toinen prosentti eroa on Nesteeseen. Kalleimpiin ABC:hen ja Shelliin on sitten vielä matkaa yksi prosentti.
Teboil siis säilyy edullisimpana toimittajana. Shell putoaa toiseksi halvimmasta kalleimmaksi. Neste yllättäen parantaa viimeseltä sijalta kolmanneksi. ST1 halpenee yhden sijan. ABC pysyy toiseksi viimeisenä.
Vertailu tehdään tuttuun tapaan verkkosivuilta sisään kirjautumatta ja alennuskoodeja käyttämättä. Tilausmäärä on pienin mahdollinen eli tuhat litraa. Laatuna on käytetty halvinta laatua eli kesälaatua ilman mitään erikoisominaisuuksia. Kaikkien toimittajien halvintakin lämmitysöljyä voi käyttää myös moottoripolttoöljynä (paitsi ABC:lla ei tästä mainintaa.)