Lievä lämmitysöljyn hinnan lasku, raakaöljy kääntynyt nousuun

Perjantaina toteutui hieman lisää ennustetusta lämmitysöljyn hinnanlaskusta. Vertailuhinta (*) laski 0,4% tasolta 1,120 €/l tasolle 1,115 €/l (hinta webbisivulla 1,174 €/l).

Raakaöljyn hinta on kääntynyt lievään nousuun. Brent-öljyn hinnannousu keskiviikon jälkeen on ollut 82,9:stä 84,5:een euroon barrelilta. Hinnan nousun takana on sekä öljyn hinnan nousu, että euron arvon putoaminen. Hinta laski viime viikolla kuutisen prosenttia, joista kaksi prosenttia on noussut takaisin. Lämmitysöljyn hinnassa on yhä ilmaa, mutta nyt on epätodennäköisempää, että se realisoituu kovin nopeasti kuluttajahintoihin.

Lämmitysöljy vs. sähkölämmitys

Vertailuhinta sähkölämmityksen ja öljylämmityksen välillä säilyy samana: 12,4 c/kWh eli pörssisähkön hinta on 5,8 c/kWh.(**) Sähkö tulee yhä olemaan varmasti halvemi lämmitystapa lokakuussa myös tämän hinnalaskun jälkeen.

(*) Vertailuhinta on hinta HOK-Elannon ja ABC yhdessä toimittaman öljyn hinta vähennettynä 5% S-bonuksella, jonka jokainen öljyn tilaaja käytännössä saa. Vertailussa muihin toimittajiin käytetään 1000 litran tankkausta halvimmalla laadulla pääkaupunkiseudulla, millä kriteerillä ABC on ollut yleensä kahden halvimman joukossa (muilla on alennuksia isommista tankkauksista, ABC:llä ei).

(**) Öljylämmityksen hyötysuhteeksi oletetaan 90%.