Lämmitysöljyn hinta laski 1,6%

Lämmitysöljyn hintakehitys

Lämmitysöljyn vertailuhinta(*) laski puolitoista prosenttia keskiviikkona 24.10.2012. Edellinen vertailuhinta oli 1,138 €/l ja uusi 1,120 €/l (hinta webbisivulla 1,179 €/l).

Edellinen hinnantarkastus oli perjantaina. Tämän jälkeen raakaöljyn eurohinta on pudonnut tämänpäiväisen hinnanlaskun verran lisää. Jo perjantaina raakaöljyn hinta oli pudonnut viitisen prosenttia ilman, että se näkyi lämmitysöljyn hinnassa. Brent-raakaöljyn hinta euroissa on pudonnut viikossa tasolta 89 euroa barrelilta tasolle 82 euroa barrelilta. Lisää hinnanlaskuja on odotettavissa lähiaikoina.

Öljylämmitys on nyt saman hintaista sähkölämmityksen kanssa, jos kuluttajahinta on 12,4 c/kWh eli pörssisähkön hinta on 5,8 c/kWh.(**) Pörssisähkön hinta kuukausittain maksavalle kuluttajalle tässä kuussa jää varmasti alle neljän sentin kilowattitunnilta (päivän ennuste 3,83±0,02 c/kWh), eli sähkö tulee olemaan varmasti halvemi lämmitystapa lokakuussa myös tämän hinnalaskun jälkeen.

Sähkön hintaennuste ja vertailu lämmitysöljyyn
(klikkaa suuremmaksi)

(*) Vertailuhinta on hinta HOK-Elannon ja ABC yhdessä toimittaman öljyn hinta vähennettynä 5% S-bonuksella, jonka jokainen öljyn tilaaja käytännössä saa. Vertailussa muihin toimittajiin käytetään 1000 litran tankkausta halvimmalla laadulla pääkaupunkiseudulla, millä kriteerillä ABC on ollut yleensä kahden halvimman joukossa (muilla on alennuksia isommista tankkauksista, ABC:llä ei).

(**) Öljylämmityksen hyötysuhteeksi oletetaan 90%.

Uusi välilehti: historia

Yläpalkkiin on nyt ilmestynyt uutena välilehtenä ”historia”.

Sain Google Analyticsiltä sivuraportin, josta selvisi, että sähkönhintaennustevälilehden latautuminen on kestänyt keskimäärin 14 sekuntia. En itse ole tätä ollenkaan tajunnut, koska vakiokävijöillä on oikeat javascriptit jo ladattuna ja yhteydetkin ovat nopeat.

Hätäratkaisuna sähkönhintaennustesivulla olleet historiakuvaajat on siirretty nyt sitten tuohon historia-välilehteen.

Tämä Blogger alkaa valitettavasti olemaan jo aika vanhanaikainen ja raskas julkaisualusta tälle blogille. Tutkiskelen vaihtoehtoja.