Ennuste 4,1 c/kWh

Maanantain hinta nousee tasolle 4,3 c/kWh, koska sähköyhteys Pohjois-Ruotsista Pohjois-Suomeen on nyt suurimmalta osalta huollossa. Myös Fenno-Skan 2 -yhteys on poissa pelistä koko kuukauden.[1] Suomen sähkön hinta on maanantaina 33% kalliimpi kuin Pohjois-Ruotsissa.

Katko alkaa täydellä teholla vasta maanantaina kello seitsemän aamulla. Katko näkyy täydellä teholla tiistaista eteenpäin noin 20 päivää. Alkuviikon kylmät yöt myös pitävät hinnan korkealla – tosin kylmät yöt vaikuttavat paljon vähemmän kuin kylmät päivät.

Odotan arkihinnan olevan yhteyskatkon ajan olevan tasolla 4,5 c/kWh arkisin ja tästä 20% halvempaa viikonloppuisin. Yleensä viikonloput ovat 10% halvempia, mutta silloin kun arkihintaa nostaa halvan sähkön puute, viikonloppuisin tuota puutetta ei ole ja hinta on merkittävästi halvempi.

Mekaaninen ennuste ja oma käsitykseni on nyt ensimmäistä kertaa tässä kuussa samalla tasolla, joten tämänpäivästä ennustetta 4,1 c/kWh voidaan pitää kuun ensimmäisenä ”virallisena” ennusteena.

Tarkat luvut ja kuvat löytyvät yläpalkin valinnan ”Sähköennuste” takaa.

[1] http://www.sahkolamppu.com/index.php/2012/03/02/odotettavissa-uusi-lisahuoltokatko/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *