Ennusteen tarkkuus tällä hetkellä

Sähkönhintaennusteen tarkkuus tällä hetkellä on sellainen, että jos loppukuukauden arkihinta (*) on:

  • 3,4 c/kWh, kuukauden hinta tulee olemaan 3,6 c/kWh
  • 3,5 – 3,8 c/kWh, kuukauden hinta tulee olemaan 3,7 c/kWh
  • 3,9 – 4,3 c/kWh, kuukauden hinta tulee olemaan 3,8 c/kWh
  • 4,4 c/kWh, kuukauden hinta tulee olemaan 3,9 c/kWh
Kuukauden keskiarkihinta tähän mennessä on ollut 3,82 c/kWh. Kuukauden pienin hinta on ollut heti kuun alussa 3,44 c/kWh. Korkein hinta on toistaiseksi ollut 5,6 c/kWh (7.3.).
(*) viikonloppuhinnan oletetaan olevan arkihinta-33%

Sähkön hinta laskemassa Pohjois-Ruotsin kaapelin huoltokatkon päätyttyä 23.3 kello 18.00

Sähkön hinta laskee perjantaina tasolle 3,8 c/kWh. Ennuste pysyy vielä hinnassa 3,8 c/kWh, mutta jos koko ensi viikko tulee olemaan tätä alemmalla hintatasolla, kuukauden keskihinta laskee kymmenyksellä, ja hinnaksi tulee 3,7 c/kWh.

Pohjois-Ruotsista Suomeen tuleva sähkökaapeli palaa normaalikäyttöön (näillä näkymin) perjantaina kello 18.00. Vaikka määrä on pieni (700 MW), vaikutus sähkön hintaan on merkittävä. Jos tämä tasaa edes puolet Pohjois-Ruotsin ja Suomen hintaerosta, Suomen hinta laskee parikymmentä prosenttia. Vielä perjantainakin Pohjois-Ruotsin sähkö on yli sentin Suomen sähköä halvempi.

Sääennusteen (*) mukaan jokaisena päivänä tässä kuussa lämpötila käy plussan puolella. Keskilämpötila vaihtelee -3:n ja +3:n asteen välillä. Sää olisi loppukuusta hieman kylmenevää. Tästä ei ole odotettavissa suuria heilahteluja sähkön hintaan.

(*) yr.no 10 päivää Tampereen ennuste, neljä lämpötilaa päivälle