Ennuste taas 3,8 c/kWh

Lauantain sähkön hinta on 3,1 c/kWh, mikä on odotetun alhainen. Viikonloput tässä kuussa ovat olleet 33% halvempia kuin arkipäivät, joten hinnanpudotus lauantaihin on normaalilla tasolla.

Sähköennuste palaa takaisin tasolle 3,8 c/kWh oltuaan pari päivää 3,9 c/kWh. Syynä tähän sahaamiseen on se, etteivät muutamat mallin osat ennakoi viikonlopun halvempaa hintaa. Nyt, kun sähköntuontikapasiteetin pulan takia viikonloput ovat kolmanneksen halvempia tavanomaisen 10% sijaan, erot näkyvät paljon enemmän. Paransin hieman mallia tältä osin ja tämän heilunnan pitäisi tulevaisuudessa olla pienempi.

Jo nyt kuun puolivälissä on aika varmaa, että sähkön hinta tulee olemaan 3,8 – 3,9 c/kWh. Tämä taso ylitetään vain, jos loppukuun arkihinta tulee olemaan 4,4 c/kWh tai yli. Näin korkealla sähkön arkihinta on tähän mennessä ollut tässä kuussa vain kahtena päivänä.

Ennustetaso alitetaan, jos loppukuun keskihinta pysyy tasolla, joka on alitettu neljänä päivänä alkukuussa. Tämäkään ei ole kovin todennäköistä.

Fenno-Skan yhteyden viimeisetkin toimivat osat menevät huoltoon sunnuntaina päiväksi. Silloin Ruotsista Suomeen tulevasta 2850 megawatin sähkönsiirtokapasiteetista toimii enää 800 megawattia. Puuttuva osuus vastaa viidennestä Suomen sähkönkulutuksesta.