Sähkö taas hieman normaalimmissa hinnoissa

Lauantain sähkön hinta on 5,1 c/kWh. Tämä on alle puolet toissapäiväisestä, joten suunta on alaspäin.

Hinta olisi kuitenkin tammikuussa ollut toiseksi kallein päivähinta ja kallein viikonloppupäivä. Eli aivan samalla tasolla ei vielä olla.

Hinta on melko sama koko Pohjolassa. Vain Virossa, Jyllannissa ja osassa Norjaa sähkö on hiukan halvempaa.

Sääennuste on elänyt aika voimakkaasti, mutta tällä hetkellä ennusteen mukaan ensi viikon torstaista lähtien ilmat lauhtuvat kymmenisen astetta viiden pakkasasteen tuntumaan ja maanantainakin olisi puolen päivän lauhempi kausi.

Oikeaa ennustetta ei vielä voi antaa, mutta parhaana arvauksena pidän yhä sitä, että arkihinta pysyisi 8 c/kWh tasolla torstaihin ja sen jälkeen putoaisi 4,5 c/kWh tasolle. Viikonloput olisivat 10% halvempia. Silloin kuukausihinta olisi 5,5 c/kWh. Tämä on taso, jolla yösähkö on halvempaa kuin öljylämmitys, mutta päiväsähkö ei. Puhtaasti mallin mukainen ennuste on 6,8 c/kWh, mutta siinä tuntuu melkoisesti kuun alun toivottavasti poikkeukselliset pakkaspäivät.

Helsingin Sanomat uutisoi, että sähkön kulutus teki talven ennätyksen:

HS: Pakkanen nosti sähkön kulutuksen talven ennätykseen

Sähkönsiirto Ruotsista taas normaali

Sähkönsiirto Ruotsin ja Suomen välillä on taas kunnossa. Siirto on ollut normaali kello yhdestätoista lähtien.

Pörssisähköasiakkaan hintaanhan tuo ei suoranaisesti vaikuta, koska kuluttaja maksaa edellisenä päivänä päätetyn tuntihinnan perusteella, johon yllättävät tapahtumat eivät jälkikäteen vaikuta.

YLE: Sähkönsiirto saatu kuntoon Suomen ja Ruotsin välillä
Nordpoolspot Urgent Market Message