Onko lämmitysöljy lämmitysöljyä?

Sattui silmään öljyalan keskusliiton sivulla [1] seuraava kommentti:

Kevyessä polttoöljyssä rikkipitoisuus vaikuttaa verotasoon, ja käytännössä tämä on johtanut rikittömiin lämmitysöljyihin. Fossiilisen rikittömän kevyen polttoöljyn polttoainevero on vuoden 2013 alusta lukien yhteensä 16,34 senttiä litralta. Jos lämmitysöljyyn lisätään biokomponentteja, niiden vero on alempi.

Tässä kiinnittää huomion mahdollisuus, että lämmitysöljyssä on ”biokomponentteja”.

Arvatkaapa, miksi biokomponentit ovat vähemmän verotettuja? Koska niissä on paljon vähemmän energiaa litrassa kuin lämmitysöljyssä. Bioeettereissä ja alkoholeissa on jopa kolmannes vähemmän energiaa kuin öljyssä. Jopa bensiinissä on vähemmän energiaa kuin lämmitysöljyssä.

Onko siis lämmitysöljyssä vähemmän energiaa kuin puhtaassa lämmitysöljyssä olisi?

En tiedä, eikä sitä näköjään ole mahdollista tietää. Yksikään tarkastamani toimittaja ei sitä kerro. Myöskään viitatuissa laeissa ei olla kiinnostuneita lämmitysöljyn vähimmäisenergiapitoisuudesta. Lämmitysöljyn tuotetietoja etsiessä parhaimmillaan päätyy esitteen [2] tapaiseen hyvin tieteellisen näköiseen tuote-esitteeseen. Siinä kerrotaan pakkaskestävyys ja rikkipitoisuus, mutta ei kerrota, mitä öljy on tai kuinka paljon siitä tulee palaessa energiaa.

[1] http://www.oil.fi/fi/lammitysoljy/lammitysoljyn-verotus
[2] http://www.abcasemat.fi/lataa-tiedosto/30/tuotetieto—produktdata-polttooljy—brannolja-talvi-vinter.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *