6.4.2013 Raakaöljyn hinta romahti loppuviikolla

Brent-raakaöljyn hinta tuli alas viime viikolla tasolta 110 dollaria tynnyriltä tasolle 104 dollaria tynnyriltä. Eikä siinä kaikki. Euron hinta myös nousi reilusti laskien hintaa euroissa vielä enemmän.

Pudotus on prosentteina edellisestä lämmitysöljyn hinnantarkastuspäivästä 26.3. 4,22%. Tässä välissä dollarihinta kävi vielä reilusti tuota päivää korkeammalla, joten pudotus on ollut viikossa vielä kovempi.

.
Lämmitysöljyn myyjän katetta kuvaava indeksi on arvossa 2,25 (litra lämmitysöljyä / litra raakaöljyä), mikä on selvästi vuoden korkein. Lämmitysöljyn myyjillä on kovat paineet pudottaa lämmitysöljyn hintaa reilustikin, useita senttejä litralta (nyt 1,080 €/l). Tyypillisesti tämä korjaus tulee vertailuhintana käytetylle HOK/ABC hinnalle maanantaina myöhäisiltapäivällä. Kannattaa siis odottaa ainakin maanantai-iltaan ennen kuin tilaa uutta öljyä.

Tilanne Ruotsin vesivoimavarojen loppuessa ja kevään tulon pitkittyessä voi tehdä kilpailun aika tiukaksi: pörssisähkön hintainen suora sähkölämmitys saattaa huhtikuussa olla kalliimpaa kuin öljylämmitys. Tämä olisi ensimmäinen kerta ainakin puoleentoista vuoteen. Nykyisellä öljyn hinnalla todennäköisyys on vasta neljänneksen luokkaa, mutta jos huomioon otetaan todennäköinen öljyn hinnan pudotus, puntit ovat aika tasan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *