Halvin lämmitysöljyn toimittaja Shell, kallein HOK/ABC

Edellisestä lämmitysöljyn toimittajien hintavertailusta on puolisen vuotta, joten korkea aika käydä kaikki toimittajat läpi.

Aikaisemmin yleensä halvin HOK/ABC-5% onkin tällä kertaa kaikkein kallein. Tämä ei ole sattumaa, sillä vertailu tehtiin juuri heidän hinnanalennuksensa jälkeen (illalla 8.4.). Yleensä aikaisemmin kallis Shell oli halvin ja yleensä kaikkein kallein Neste oli keskimmäinen. Teboil on tälläkin kertaa halvemmasta päästä eli toinen, ja ST1 oli taas kalliimmasta päästä toiseksi kallein.
Toimittajien hinnat olivat halvimmasta kalleimpaan:

  • Shell (Lämpöpuisto) 1,057 €/l
  • Teboil 1,060 €/l
  • Neste 1,068 €/l
  • ST1 1,073 €/l 
  • HOK/ABC 1,136 €/l – bonus 5% = 1,079 €/l

Vertailu on tehty halvimmalle laadulle, 1000 litran tilaukselle pääkaupunkiseudulle yhdellä maksuerällä. Vain HOK/ABC kertoo tiedot täyttämättä lomaketta. HOK/ABC on ainoa, jolla on vain yksi hinta kaikille tilausmäärille, mikä suosii heitä 1000 litran hintavertailussa (vaikka he jäivätkin viimeiseksi). Muiden hinta putoaa, jos tilaus on suurempi. Esimerkiksi Shellin hinta 2000 litralle on 1,047 €/l.

HOK/ABC-hinnassa on laskettu, että öljyn tilaaja saa 5% bonusalennuksen jälkikäteen. Tuon saa 1500 euron kuukausiostoksilla, eli tuhat litraa polttoöljyä ei yksin tuohon riitä (puuttuu 364 euroa). Normaalisti 500 eurolla bonusostoksia tekevä saa myös pienen alennuksen siitä, että noiden 500 euron ostosten bonusprosentti nousee kolmesta prosentista viiteen prosenttiin. Hyöty on kymmenen euroa. Kaikki bonushyödyt mukaan laskien HOK/ABC saattaa mennä ST1:n ohitse, mutta se jää parhaimmillaankin toiseksi huonoimmaksi vaihtoehdoksi.

Lopuksi vielä muistutus, että vaikka 1000 litran tilauksessa säästää kalleimman ja halvimman välillä 22 euroa, erot ovat suhteessa pieniä.