Huhtikuun 2013 lopullinen sähkön keskihinta 4,391 c/kWh

Huhtikuun lopulliseksi keskihinnaksi muodostui odotetusti 4,391 c/kWh. Hintaennuste kuun alussa oli 4,2 c/kWh, joten ennuste osui etukäteen melko lähelle. Välissä oli kuitenkin pitkä kausi, jolloin sähkön hinta näytti muodostuvan korkeammaksi, ja ennuste oli väärässä.

Ennuste oli viiden prosentin tarkkuudella oikein ensimmäisestä neljänteen päivään, ja lopullisesti sitten uudelleen 18. päivästä lähtien. 18. päivän jälkeen ennuste oli prosentin tarkkuudella oikein. Itse asiassa loppukuun tarkkuus oli yhtä päivää lukuunottamatta selvästi alle puoli prosenttia.

Pahimmillaan ennusteen virhe oli 14 prosenttia, 8. ja 9. päivä.

Sähkön hinta pysyi koko kuukauden samassa Ruotsin kanssa yhtä päivää lukuunottamatta. Tuonakin päivänä hinta erosi alle prosentin.

Öljyn hinta vastasi loppukuussa sähkön hintaa 5,0 c/kWh, joten tuon alle jäätiin kuukausitasolla 0,6 c/kWh. Suurimman osan kuukautta öljy oli tätäkin kalliimpi. Alkukuusta sähkön hinta oli parina päivänä silloista öljyn hintaa kalliimpi, ja lisäksi se oli hyvin lähellä muutamana muunakin päivänä. Nuo jäivät kuitenkin kuukausitasolla poikkeuksiksi. Suora sähkölämmitys oli jälleen kuukausitasolla edullisempi kuin öljylämmitys.