25.4.2013 Lämmitystarve putoamassa kovaa vauhtia

Sähkön hinta on torstaina hieman nousussa, mutta linjassa tämän viikon alemman hintatason kanssa. Kuukauden odotettavissa oleva keskihinta on asettumassa 4,35 c/kWh lähistölle.

Tuntiprofiilissa näkyy entistä halvemmat yöt ja iltapäivän Saksasta tuleva aurinkoenergianotkahdus. Muuten hinnat ovat samat Suomesta Saksaan, mutta iltapäivän halvat tunnit pudottavat Saksan kymmenesosan alemmaksi kuin Pohjoismaat.

Suomen profiilissa merkittävintä on se, että yö on todella halpaa. Koko päivä yhdeksästä keskiyöhän on vuorokauden keskihintaa kalliimpaa.

Odotettavissa oleva lämpötila on hypännyt kunnolla ylös. Seuraavan kymmenen vuorokauden sääennuste Tampereelle ennakoi +6,7 asteen vuorokauden keskilämpöä. Kesän määritelmä on +10 astetta eli ei olla enää kaukana siitäkään. Ennusteen loppupuolella on yksi päivä, jolloin päivälämpötila olisi yli 20 astetta.

Lämmitystarve on enää puolet siitä, mitä se oli, kun vuorokauden keskilämpö oli -3,6 astetta. Tuollaista keskilämpöä ennustettiin seuraavaksi 10 vuorokaudeksi kuun alussa, vain kolme viikkoa sitten.

Vasta toissapäivänä kymmenen vuorokauden ennustettu lämpötila oli 4,0 astetta. Siitä on tultu nyt siis kahdessa päivässä 2,7 astetta ylös, mikä vähentää seuraavan kymmenen vuorokauden lämmtystarvetta 21%!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.