Joulukuun lopullinen hinta 4,679 c/kWh

Joulukuu loppui odotetun edullisesti, joten ennuste piti hyvin paikkaansa myös viimeisten päivien osalta. Lopullinen hinta on 4,679 c/kWh. Sunnuntain ja maanantain (uuden vuoden aatto) sähkön hinta oli kuukauden halvimmat (3,1 ja 3,3 c/kWh). Joulu voidaan siis todeta yllättävän kalliiksi tänä vuonna.

Ennuste piti joulukuussakin hyvin paikkansa lukuunottamatta reagointia alkukuun korkeaan hintapiikkiin. Suuurin piirtein voidaan antaa nyrkkisääntö, että ennuste oli prosentin tarkkuudella oikein kolmanneksen kuukaudesta, kahden prosentin tarkkuudella oikein puolet kuukaudesta ja kolmen prosentin tarkkuudella oikein kaksi kolmannesta kuukaudesta. Pahiten oltiin pielessä hintapiikin aikana, jolloin ennuste oli hieman yli 20% liian korkea. Prosentin tarkkuus saavutettiin lopullisesti 23.12. 

Ennustustulosta voidaan pitää hyvänä, koska loppukuun joulun pyhiä ja uuttavuotta oli vaikea ennustaa etukäteen.

Hintaero Ruotsiin jäi loppujen lopuksi vain seitsemään prosenttiin. Alkukuussa oli mieletön piikki, mutta tämän jälkeen oli pitkä jakso, jolloin Suomen ja Ruotsin sähkön hinta oli sama (Ruotsin hinta oli kallis). Joulun pyhinä Suomen sähkön hinta alkoi taas elää omaa elämäänsä, mikä saavutti huippunsa lauantaina 29.12. mystiseen hintapiikkiin. Tämän jälkeen hinta putosi Ruotsissa uudeksivuodeksi, ja Suomi seurasi mukana.

Kuukauden erikoisuus oli Tanskan negatiivinen sähkön hinta, mutta Ruotsin läpi se ei päässyt vaikuttamaan Suomeen.