Tarkastettu hintavertailu: koivu kalliimpi kuin sähkö

Nestekaasun hinnan korjauksen (teräspullon 11kg täyttö vs. entinen pienen komposiittipullon täyttö) lisäksi tarkistin muutkin hinnat nykyhetkeen.

Kuivan koivuklapin irtokuution hinta oli noussut 65 eurosta 75 euroon (Klapitehdas Tommi Lönnrot Vihdissä), joten ostetulla koivuklapilla lämmittäminen muuttui reilusti sähköä kalliimmaksi. Omalla aktiivisuudella toki pääsee paljon halvemmalla.

Sähkön hintana on tämänhetkinen ennustehinta 3,65 c/kWh. Öljyn hinta on HOK-ABC -5% 1,113 euroa litralta. Pelletin hinta on säilynyt vakaana 25 c/kg jo useamman vuoden.

Nestekaasun hinta

Nestekaasun hintaa on ollut vaikea löytää menemättä paikan päälle, mutta nyt törmäsin Puuilon verkkokauppaan, jossa hinnat ovat:

Vaihtohinta  eur/pullo eur/kg
11 kg teräs   19,90     1,81
5 kg teräs   13,90     2,78
10 kg kompos. 24,90     2,49
6 kg kompos. 17,90     2,98

Eli nestekaasu on ylivoimaisesti halvinta 11 kilon teräspullossa. Ero komposiittipullon ja 11 kilon teräspullon sisällön hinnan välillä on yllättävän suuri – ja väärään suuntaan. Voisi olla aivan perusteltua, että kevyemmissä komposiittipulloissa sisältö olisi halvempaa, kun pullotkin vielä ovat paljon kalliimpia.

Aikaisemmassa energiavertailussa nestekaasun hintana on käytetty 2,98 euroa / kilo, mutta tulevaisuudessa käytetään 11 kilon teräspullon hintaa 1,81 euroa/kilo.

Halvimmillaan nestekaasu siis maksaa 14,1 senttiä kilowattitunnilta, jolloin se on vain noin 14% kalliimpaa kuin öljylämmitys. Kun öljy oli kuukausi sitten kalleimmillaan, ero oli vain 11%.

Puuilo ja Tarjoustalo ovat yllättävän kilpailukykyisiä paikkoja ostaa nestekaasua.
http://www.puuilo.fi/cat/product_catalog.php?c=69

PS. Katso myös uudempi nestekaasuartikkeli Giganttisen kallis nestekaasu

Lämmitysöljyn hintaan sentin pudotus

HOK-ABC:n öljyn vertailuhinta putosi perjantaina sentillä litralta hintaan 1,172 euroa litralta. Aikaisempi hieman noussut hinta 1,184 euroa litralta ei ollut voimassa kuin kaksi päivää.

Hinta on nyt lähes tasolla, jolla öljyn hinta oli maaliskuun alkupuolella.

HOK-ABC:n hinta vastaa muiden lämmitysöljyn toimittajien hintoja, kun hinnassa huomioidaan 5% bonus. Lisätietoja Lämmitysöljy-sivulla.