Sähkön hinta vakaa

Sähkön hinta on ollut koko kuukauden alun käsittämättömän tasainen. Joka ikisen kuukauden päivän arkihinnaksi muunnettu hinta on neljän kymmenyksen sisällä (viikonloput lasketaan 25% arkipäiviä halvemmiksi). Halvin arkihinta on 3,74 c/kWh perjantaina 5.4. ja kallein 4,15 c/kWh sunnuntaina 1.4.

Hinta on korkea verrattuna Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan. Ensi yönä sähkön hinta on sama kuin Ruotsissa vain yhtenä tuntina, muulloin paljon kalliimpi. Tuntina 6.00 – 7.00 Suomen aikaa sähkö on jopa kaksi kertaa kalliimpi Suomessa kuin Ruotsissa ja lähes kolme kertaa kallimpi kuin Jyllannissa. 25% halvemmat viikonloppuhinnat viittaavat epänormaaliin pulaan tuotantokapasiteetista.

Tiistain hinta nousee muutaman kymmenyksen enemmän kuin piti. Siksi alkukuun laskeva trendi onkin tasaantumassa. Mikäli trendi kääntyy nousevaksi, ennuste nousee heti 1-2 kymmenystä. Nyt kuitenkin ennuste pysyy vielä tasolla 3,5 c/kWh. Ilmat ovat lämpenemässä – tosin tänään kymmenen päivän sääennustetta on korjattu pari astetta viileämpään suuntaan.