Nestekaasun hinta

Nestekaasun hintaa on ollut vaikea löytää menemättä paikan päälle, mutta nyt törmäsin Puuilon verkkokauppaan, jossa hinnat ovat:

Vaihtohinta  eur/pullo eur/kg
11 kg teräs   19,90     1,81
5 kg teräs   13,90     2,78
10 kg kompos. 24,90     2,49
6 kg kompos. 17,90     2,98

Eli nestekaasu on ylivoimaisesti halvinta 11 kilon teräspullossa. Ero komposiittipullon ja 11 kilon teräspullon sisällön hinnan välillä on yllättävän suuri – ja väärään suuntaan. Voisi olla aivan perusteltua, että kevyemmissä komposiittipulloissa sisältö olisi halvempaa, kun pullotkin vielä ovat paljon kalliimpia.

Aikaisemmassa energiavertailussa nestekaasun hintana on käytetty 2,98 euroa / kilo, mutta tulevaisuudessa käytetään 11 kilon teräspullon hintaa 1,81 euroa/kilo.

Halvimmillaan nestekaasu siis maksaa 14,1 senttiä kilowattitunnilta, jolloin se on vain noin 14% kalliimpaa kuin öljylämmitys. Kun öljy oli kuukausi sitten kalleimmillaan, ero oli vain 11%.

Puuilo ja Tarjoustalo ovat yllättävän kilpailukykyisiä paikkoja ostaa nestekaasua.
http://www.puuilo.fi/cat/product_catalog.php?c=69

PS. Katso myös uudempi nestekaasuartikkeli Giganttisen kallis nestekaasu

4 vastausta artikkeliin “Nestekaasun hinta”

  1. Tavanomaiselle nestekaasulle on kotimaassa kilpaileva ketju: Woikoski. En ole kokeillut, mutta nettihaun mukaan heillä 11 kg pullon täyttö maksaa 23 euroa tarjouksena huhtikuun ajan (http://www.woikoski.fi/default.asp?viewID=238&newsID=295&node=0).

    Woikoskella on kuitenkin ilmeisesti eri pullot, ne eivät ole vaihtokelpoisia "tavallisten" pullojen kanssa. Ilmeisesti joudut ostamaan heidän pullonsa ja voit käyttää vain sitä. Ja pullon täyttö on todellakin täyttö, ei vaihto. Jakeluverkko on pienempi, mutta kuitenkin kohtuullinen, koska ammattikaasuissa he ovat aivan normaali vaihtoehto.

    Jos joku tietää Woikosken vaihtoehdosta enemmän, kuulisi mielelläni.

  2. Tampereelta (tarkkaen Pirkkalasta) Woikoskelta on saanut kaasua parinkympin vaihtohintaan. heidän pullot ovat kelvanneet muuallakin vaihdossa normaalisti. Viime kesänä halvin kaasu löytyi Ideaparkin Maskun kesäpihalta, 18.90e.
    Tulevana kesänä on kaasua jälleen myynnissä mutta eivät vielä tienneet hintaa kun kyselin. Myös kuljun kartano myy koko vuoden kaasua, 21.90e
    Siinä Pirkanmaan halvimmat viime vuosina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *