Hinta laskussa, ennuste 3,9 c/kWh

Ennuste: 3,9 c/kWh
50% todennäköisyydellä: 3,5 – 4,1 c/kWh
90% todennäköisyydellä: 3,2 – 5,4 c/kWh
todennäköisyys hinnan jäämiselle alle 5,3 c/kWh (öljylämmitysraja): 93%


Sähkön hinta on toipunut lievästä Ruotsin yhteyden katkaisusta ja palannut keskiviikoksi hintaan 3,5 c/kWh. Hintojen suhde on nyt ”normaali” eli hieman yksinkertaistaen vesivoima-alueiden hinta on sama kuin Suomen, ja Skoonessa ja Tanskassa sähkö on hieman kalliimpaa.

Hintojen kehityksestä on nyt kadonnut kaikki nousu. Koko alkukuukauden laskennallinen hinnannousutrendi on nyt kymmenyksen tarkkuudella nolla.
Pitkän ajan sääennusteen lämpötilat ovat hiukan pudonneet aikaisemmin ennustetusta ja nyt ennusteen mukaan Etelä-Suomessa siirryttäisiin melko pysyvän tuntuisesti nollan alapuolisiin lämpötiloihin 18. päivästä alkaen. Kuitenkaan edes Lapin 10 vuorokauden sääennusteessa ei ole kuin yksi päivä, jolloin pakkanen on 15 astetta (22. päivä) ja muuten pysytään melko lähellä nollaa. Vesivoimatilanteeseen tämä tehnee muutoksen, kun vesisateet muuttuvat lumisateiksi. Lämmitystarvetta tällaiset pakkaset eivät kuitenkaan vielä ratkaisevasti lisää.
Ennuste siis on, että hinta vielä ehtii lievästi nousemaan nykyisestä keskiarvosta 3,66 c/kWh arvoon 3,9 c/kWh. Ennusteen mukainen hinta tarkoittaisi loppukuun keskiarvohintaa 4,1 c/kWh. Näin korkealla hinta ei vielä tässä kuussa ole kertaakaan ollut.