Android-sovelluksen käyttäjiä yli viisikymmentä

Sähkölamppu-sovelluksen käyttäjämäärä Android-marketissa on kivunnut selvästi yli viidenkymmenen. Tämä on enemmän kuin osasin odottaa ja rohkaisee jatkamaan kehitystä, kun siihen löytyy aikaa.

Keräänkin siis ehdotuksia, mitä Android-sovelluksen pitäisi tehdä. Kommentoikaa alle ehdotuksia.

22.7.2013 Lämmitysöljy kallistuu vastaamaan pörssisähkön hintaa 5,1 c/kWh

Lämmitysöljyn vertailuhinta nousee tasolta 1,035 €/l tasolle 1,044 €/l. Se on ollut muuttumaton 9.7. asti ja nousu kuvastaa sitä edeltävää kovaa nousua. Todellisuudessa kuitenkin 9.7. jälkeen raakaöljyn hinta on euroissa laskenut 2,3%. Tämä lasku johtuu euron arvon nousemisesta tasolta 1,278 tasolle 1,317.

Lämmitysöljyn hinta on yhä melko edullinen raakaöljyyn nähden. Suhde litra lämmitysöljyä / litra raakaöljyä on 2,12 eli yhä selvästi keskiarvon alapuolella.

Verrattuna lämmitykseen suoralla sähkölämmityksellä öljy on yhä todella kallista. Tällä hetkellä lämmitys suoralla sähkölämmityksellä maksaa 9,9 c/kWh ja uudella öljyn hinnalla lämmitys maksaa 11,6 c/kWh.

Uusi pörssiäsähkön vertailuhinta on 5,1 c/kWh. On ollut jo viikon verran täysin varmaa, ettei sähkön keskihinta nouse heinäkuussa noin ylös. Heinäkuun ennuste on vain 3,7 c/kWh. Että sähkön hinta nousisi öljyn hintaiseksi lämmityksessä, loppukuun sähkön hinnan pitäisi olla 10 c/kWh.