Toukokuun 2013 historiatietojen perusteella tehtävä ennuste 3,4 c/kWh

Toukokuun sähkön hintahistoriaan perustuva ennuste tästä toukokuusta on nyt hieman myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Helmi- ja maaliskuu olivat normaalia kalliimpia, mutta tämä johtui normaalia kylmemmästä säästä. Todennäköisesti toukokuussa palataan lähemmäs normaalitasoa, joka on 2000 – 2012 ollut keskimäärin 3,0 c/kWh. Viime vuosi ja viime vuotta hyvin ennustanut vuosi 2009 olivat kumpikin hinnaltaan 3,3 c/kWh.

Huhtikuun sähkön hinta oli 4,4 c/kWh, ja toukokuun sähkön hinta oli 2000-2012 keskimäärin 6% huhtikuuta edullisempi. Tämän perusteella toukokuun sähkön hinta olisi 4,1 c/kWh.

Viime kuun viitenä viimeisenä päivänä sähkön keskihinta oli 3,5 c/kWh. Tämän jatkuessa tämänkin kuun keskihinnaksi tulisi 3,5 c/kWh.

Huhtikuussa sähkön hinta erosi Ruotsista vain yhtenä päivänä ja silloinkin vain prosentin. Tästä seurasi se, että viikonloput olivat vain 7% arkipäiviä halvempia. Tässä kuussa on oletettavissa, että suhde on normaalimpi eli ainakin yli 10%. Tänä vuonna toukokuussa on neljä viikonloppua ja vappupäivä. Toukokuussa voisi olla 1-2 viikonloppupäivää enemmän.

Ottaen nämä kaikki huomioon, todennäköisin sähkön hinta toukokuussa olisi 3,4 c/kWh.