Alkukuu 3,2 c/kWh

Tammikuu 2012, perustuu hintatietoihin 7.1. asti:
Keskiarvo alkukuussa: 3,2 c/kWh, viimeisin hinta 3.3 c/kWh
Ennuste koko kuulle: 3,4 c/kWh
50% todennäköisyydellä: 3,2 – 3,7 c/kWh
90% todennäköisyydellä: 2,7 – 3,9 c/kWh
Todennäköisyys hinnan jäämiselle alle 5,3 c/kWh (öljylämmitysraja): 100%


Tammikuun hinta on jatkanut samalla halvalla tasolla, johon se joulukuun lopussa jäi.

Hinta on viime aikoina ollut lievässä nousussa, ja yksi skenaario on, että hinta nousee tämänhetkisen nousuvauhdin mukaisesti 24. päivän tienoille tasolle 4,2 c/kWh, ja pysyy sen jälkeen tuolla tasolla. Silloinkaan kuukauden hinta ei nousisi kovin korkealle vaan kuukauden keskihinta olisi 3,7 c/kWh.

Öljylämmitysraja 5,3 c/kWh saavutetaan, jos koko loppukuun keskihinta on 6 c/kWh eli lähes kaksinkertainen alkukuuhun. Se ei ole mahdotonta, mutta hyvin epätodennäköistä. Öljylämmitysrajaa ei ole vielä tarkastettu vuodenvaihteessa kohonneilla sähkönsiirtomaksuilla, mutta kovin paljoa ne eivät vaikuta.

Hinnanlaskun veturina jatkaa Tanska, jossa sähkö on useimpina päivinä ollut Pohjoismaiden halvinta. Suomen hintaa nostaa hiukan se, että Viron sähkö on ollut usein Pohjoismaiden kalleinta.

Sääennustetta on korjattu aika paljon kylmemmäksi. Viimeksi kymmenen päivän Tampereen keskilämpöennuste oli -2 astetta, mutta nyt se on -5 astetta. Tuo jo todennäköisesti näkyy jonkin verran sähkönkulutuksessa ja sitä kautta hinnassa. Lämmitystarveluvulla laskien lämmitystarpeen nousu on 16%.