6.3.2013 Lämmitysöljyn hinta laskee yhden tuhannesosan

Lämmitysöljyn hintaindeksimme (HOK-Elanto-ABC -5%) laski torstaina tuhannesosalla. Tämä ei muuta tunnuslukuja olennaisesti.

Aiemmin viikolla mainitsemani kova pudotus lämmitysöljyn hinnassa Ukrainan kriisin pahimman vaiheen lientymisen jälkeen on hieman taas palannut ylöspäin. Perjantain päätteksi hinta oli 109,00 dollaria tynnyriltä.

Euro on kuitenkin noussut dollaria vasten, joten hinta on yhä laskenut euroissa. Euron kurssi perjantain päätteeksi oli 1,3875. Hinta euroissa on 78,6 euroa tynnyriltä eli tasolla, jota alempana käytiin pikaisesti 10.1. ja loka-marraskuun vaihteessa, mutta ei juuri muuten viime kesän jälkeen.

Raakaöljyn hinnanlasku tarkoittaa sitä, että suunnilleen paikallaan pysynyt lämmitysöljyn hinta on nyt hieman pitkäaikaista keskiarvoa kalliimpi verrattuna raakaöljyn hintaan. Nousu on 2,15:sta tasolle 2,18 (montako litraa raakaöljyä saa yhden lämmitysöljylitran hinnalla). Noin viimeisen vuoden keskiarvo on ollut 2,17. Tämä tarkoittaa sitä, että normaali lämmitysöljyn hinta olisi 1,02 €/l, kun se nyt on 1,03 €/l.