Hämmentävä tuntilaskutus

Siirryin tammikuussa kokeeksi tuntilaskutukseen ensimmäisten joukossa. Nyt saapui ensimmäinen lasku, jonka mukaan ei olisi kannattanut.

Ei-yösähköä käyttävä kerrostaloasukas maksoi sähköstään 5,30 c/kWh (pörssisähkö + ALV). Sähkölämmittävä asiakas 5,03 c/kWh (kulutus yli 10000 kWh/vuosi).

Yösähköä käyttävä asiakas (aikasähkö D) maksoi yöllä 4,51 c/kWh ja päivällä 5,54 c/kWh. Jos kulutuksesta 1/3 on yöllä, sähkö maksaa 5,20 c/kWh.

Minun laskuni tammikuulta oli 5,38 c/kWh. Olisin siis selvinnyt halvemmalla yleissähkön hinnalla. Tai aikasähkön. Tai melkein millä tahansa muullakin tavalla.

Koska minulla kylmällä menee automaattisesti päälle öljylämmitys, hinnan olisi pitänyt olla parempi.

Mistä sitten tiedän, mistä tunneista maksoin muita enemmän? En yhtään mistään. Verkkosovellus kertoo:

Lukemia ei löydy

Valitettavasti emme pysty näyttämään Helsingin Energian verkkoalueen ulkopuolella sijaitsevan kohteen mittarinlukemia.

Tästä kyllä jää ihmettelemään, onko laskuni oikein. Mistä ihmeestä he tietävät tuntikulutukseni, jos he eivät saa verkkoalueen ulkopuolella olevia mittarinlukemia? Saan siis aivan arvotun sähkön hinnan kuukausittain, enkä pysty sitä mistään tarkistamaan.

En suosittele.

Jään hämmentyneenä odottamaan seuraavan kuun laskua. Minulla siis ei ole mitään käsitystä, mistä päivästä lähtien tammikuussa tuntilaskutus otettiin käyttöön eikä siis mittarinlukemista. Niitä vain ei ole ilmoitettu. Kerron ensi kuussa miten sitten kävi.