Lämmitysöljyn hinnassa puolentoista sentin pudotus

Lämmitysöljyn vertailuhinta putosi tänään 10.12.2012 puolitoista senttiä. Vertailuhinta putosi tasolta 1,096 €/l tasolle 1,081 €/l.

Lämmityskauden alkamisen jälkeen hinta on matalimmillaan. Yhtä alhana hinta on viimeksi ollut elokuun alussa.

Takana on tietysti raakaöljyn hinta, joka on pudonnut mm. Euroopan jälleen kerran entistä sekavamman taloustilanteen takia. Eurokin on pudonnut, mutta ei yhtä paljon – euro kävi hetken neljä prosenttia kuukauden takaista korkeammalla, mutta putosi uudelleen pari prosenttia.

Raakaöljyn hinta (brent euroina) on matalimmillaan syyskuun alun jälkeen, alle 83 €/tynnyri. Pudotusta syyskuun alusta on 8%, hinta silloin oli 90 €/tynnyri. Lämmitysöljyn hinta on pudonnut samassa ajassa 6%. 26.11. jälkeen raakaöljyn hinta on pudonnut 3,3%, mutta lämmitysöljy samana aikana vain 1,3%.

Vaikuttaa siis siltä, että hinnalla on vieläkin varaa laskea pari prosenttia.

Vertailuhinta pörssisähköön putoaa yhden kymmenyksen ja se on nyt 5,5 c/kWh. Se on täsmälleen sama hinta, jonka sähkö tiistaina 11.12.2012 maksaa. Tämä lisää jännitystä siihen, kumpi on halvempi joulukuussa. Tällä hetkellä todennäköisyys on 69% sähkön hyväksi. Ennustettu sähkön hinta on tällä hetkellä 4,6 c/kWh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *