Kannattaako nestekaasuliesi laittaa pois päältä?

Kannattaa.

Mutta jos öljyn hinta nousee hintaan 1,27 e/l, öljylämmitystaloissa nestekaasuliettä ei enää kannata pistää pois päältä lämmityskautena.

Lämmitysöljyn hinta on tällä hetkellä 1,12 e/l. Matkaa on siis vielä hieman yli 10 %, 0,15 euroa litralta. Kevyen polttoöljyn hinta on noussut kymmenessä vuodessa 216% [1] eli tuskin tätä kovin kauaa tarvitsee odottaa.

Nestekaasun hinta muotoutuu aivan eri tavalla kuin öljyn hinta, joten siihen samat öljyn hinnan nousut tuskin vaikuttavat yhtä paljoa. Kaasun, erityisesti metaanin hinta on maailmalla ennätyksellisen alhaalla. Jos Iranissa syntyy sota, nestekaasu muuttuu öljyä edullisemmaksi lämmitystavaksi.

Verailun perustana on 11 kilon nestekaasupullon vaihtohinta 19,90 euroa: http://www.sahkolamppu.com/2012/04/nestekaasun-hinta.html

[1] Talouselämä: Katso miten paljon halvempaa kaikki oli 10 vuotta sitten

PS. Kun sisällä polttaa 10 kg nestekaasua, ilmaan tulee 16,3 kiloa vettä. Energiantuotossa on otettu huomioon, että vesihöyry tuuletetaan talosta normaalin ilmanvaihton mukana ulos. Jos vesihöyryn saisi tiivistettyä vedeksi, energiantuotto paranisi kymmenisen prosenttia. Jos ilmastointia joudutaan lisäämään liiallisen ilmankosteuden vuoksi, se vähentää energiantuottoa.