7.4.2015 Lämmitysöljyn hinta laskussa, raakaöljyn hinta nousussa

Seuraamani lämmitysöljyn hinta (*) päivittyy 7.4.2015 sentin verran alaspäin. HOK-Elannon ilmoittama hinta on 89,9 c/l, mistä vertailuhinnaksi tulee 85,4 c/l, kun hinnasta poistetaan 5% bonus.

Tämä vastaa lämmityksessä sähköä, joka ostetaan kuluttajahinnalla 9,5 c/kWh eli pörssihintaa 2,9 c/kWh.
Hinta muuttui viimeksi kaksi viikkoa sitten. Siitä raakaöljyn hinta euroissa on noussut 3%. Varaa pudotukseen kuitenkin on, sillä raakaöljyn hinta on vielä selvästi alempana kuin neljä viikkoa sitten.

Vertailussa on käytetty maanantain päätöskursseja EURUSD 1,0934 ja Brent 58,12 dollaria tynnyriltä. Nyt tiistaina päivällä kumpikin on muuttunut prosentin verran kalliimpaan suuntaan.
Suomen hinnat ovat muuttuneet hieman järkevämmälle tasolle verrattuna raakaöljyn hintaan. Suomalaiset toimittajat ovat saaneet melkoista katetta koko talven lämmitysöljystä. Nyt lämmitysöljylitran verottomalla hinnalla saa 1,5 litraa raakaöljyä. Enimmillään raakaöljyä sai 1,7 litraa. Viime vuosien normaalitaso on ollut 1,35 litraa.
(*) Kun hinnanmuutokset eivät ole erityisen kiihkeitä kuten nyt, seurattu lämmitysöljyn hinta on HOK-Elannon ilmoittama hinta (ainoa, joka on saatavissa verkosta ilman lomakkeen täyttöä). Muulloin käytetty hinta on seuraavien keskiarvo: HOK-Elanto, Shell, Teboil, Agrimarket, ST1 ja Neste.

2 vastausta artikkeliin “7.4.2015 Lämmitysöljyn hinta laskussa, raakaöljyn hinta nousussa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *