Raakaöljyn hinta on nousussa, lämmitysöljyn hinta vielä laskussa

Raakaöljyn hinta teki viikonlopun aikana viiden prosentin hyppäyksen ylöspäin. Puolet noususta tuli euron hinnan romahduksesta dollaria vastaan ja puolet öljyn hinnan rekyylistä takaisin ylöspäin.

Lämmitysöljyn toimittajien sunnuntainen keskihinta on 79,1 senttiä litralta (1000 litraa) ja 77,5 senttiä litralta (2000 litraa). Laskua torstaista on vajaa sentti. Halvin hinta on Agrimarketin 2000 litran hinta 75,3 senttiä litralta. Keskihinta ei sisällä HOK/Elantoa, jonka hinta on kymmenisen senttiä muita kalliimpi vaikka hinnasta otetaan pois täysi 5% bonus.

Tarkat hinnat ovat lämmitysöljy-sivulla.

Muiden hinta on laskenut, mutta Nesteen hinta on hieman noussut.

Toimittajien politiikka ensi vuoden alussa tuleviin veronkorotuksiin on hämmentävä. Teboil ilmottaa, että ensi vuoden toimituksiin lisätään vero. He eivät kuitenkaan määrittele, saako nyt tilatun öjlyn vielä tänä vuonna. Agrimarket, St1 ja HOK-Elanto kertovat, ettei öljyä enää ehditä toimittaa tänä vuonna. Ne eivät sen sijaan määrittele, tuleeko ensi vuoden toimituksiin hinnankorotus veron takia.

Mielestäni täysin tiedossa oleva veronkorotus ei voi muuttaa tarjouksena annettua hintaa jälkikäteen. Öljy-yhtiöiden käsitys asiasta on todennäköisesti toinen. Tuskin tästä kenenkään kannattaa kuitenkaan oikeudessa alkaa tappelemaan.

Suoran sähkölämmittäjän pitäisi nyt saada sähköä hintaan 8,8 c/kWh, että se olisi yhtä halpaa kuin öljylämmitys. Tämä hinta ei ole tällä tarkkuudella muuttunut, mutta sen sijaan pörssiäshkön hinnan pitää olla vielä kymmenystä halvempi kuin viime viikolla: 2,6 c/kWh.