25.10.2013 Raakaöljyn hinta taas vapaassa pudotuksessa – lämmitysöljyn hinta putoaa vain kaksi tuhannesosaa

Kun pari viikkoa sitten ennustelin, että on hyvä aika ostaa lämmitysöljyä… Ennuste oli hyvä pari viikkoa.

USA:n budjettisovun jälkeen dollari on pudonnut euroon nähden lujaa vauhtia ja raakaöljyn brent-hinta putoaa myöskin kovaa vauhtia. Kummatkin vaikuttavat raakaöljyn eurohintaan pudottavasti.

12.10. jälkeen raakaöljyn eurohinta on pudonnut kuusi prosenttia, mutta lämmitysöljyn hinta on tämänpäiväsenkin pudotuksen jälkeen pudonnut vain 0,6 prosenttia. Paineita pudotukseen alkaa olla.

Kuten kuvasta näkyy, punainen käyrä on harvoin sinisen käyrän alapuolella. Nyt on. Lämmitysöljyn hinnan on pudottava nopeasti.

Yleensä on kuitenkin kestänyt 2-4 viikkoa, ennen kuin raakaöljyn hintamuutokset näkyvät lämmitysöljyn hinnassa. Tämä tekee ennustamisen helpoksi: lämmitysöljyn hinta tulee putoamaan.

Lämmitysöljyn vertailuhinta (HOK-Elanto-ABC -5%) on nyt 1,044 €/l. Jos kuitenkin tekee soittokierroksen toimittajille ja yrittää tinkiä, raakaöljyn hintaa vastaava hinta on jo alle euron (0,99 €/l).

Ohimennessä huomasin myös ensimmäisen pääkaupunkiseudun bensiiniaseman, joka myy 95E-bensiiniä alle 1,50 €/l.

Lämmitysöljyn myyjien katetta kuvaava indeksi sivuaa vuoden toiseksi korkeinta piikkiä kuukauden takaa. Lämmitysöljyn hinta 1,00 €/l alittuisi indeksin arvoilla alle 2,15.

Autoihin sähköistyksen mukana lisää painoa – kuinka käy jalankulkijan?

Sähköautot ovat melkoisesti tavallisia autoja painavampia. Jos hetkessä kaikki autot vaihdettaisiin sähköautoiksi, lisääntyisivätkö tappavat jalankulkijaonettomuudet?

Nissan Leaf -sähköauton paino on noin 1500 kiloa. Vastaavan Toyota Yaris 5-ovisen hatchback-auton paino on vain 1100 kiloa.

Akut tekevät sähköautosta melkoisen painavan eikä sähkömootorikaan ole olennaisesti polttomoottoria kevyempi.

Auton liike-energia on suoraan verrannollinen auton painoon.

Sähköauto on jalankulkijalle tavallista autoa vaarallisempi kohdattava.