27.8.2013 Lämmitysöljyn vertailuhinta nousi, 5,3 c/kWh

Ennustetusti lämmitysöljyn hinta nousi tiistaina 1,1%. Uusi vertailuhinta on 1,063 €/l (alkuperäinen HOK-Elanto-ABC-hinta 1,119 €/l, mistä vähennetty 5% bonus).

Tämä vastaa sähköpörssin sähkön hintaa 5,3 c/kWh käytettynä suorassa sähkölämmityksessä. Tyypillisenä kuluttajahinnalla sähkö saa maksaa 11,8 c/kWh, että kannattaa vaihtaa öljylle.

Raakaöljyn hinta on jo kääntynyt laskusuuntaan, kun USA ei olekaan vielä hyökännyt Syyriaan. Brent maksoi tiistaina enää 110,73 $/bbl ja euro on noussut hieman lisää dollaria vasten. Pari päivää sitten kahden viikon nousu oli ollut prosentin, mutta nyt se on enää 0,6%. Paikallinen hinnannousu on siis jälleen suurempi kuin raakaöljyn hinnannousu.

Lämmitysöljyn katteen vertailuindeksi litra lämmitysöljyä / litra raakaäljyä oli viimeiset kaksi viikkoa 2,14 ja nyt se nousee tasolle 2,15. Hinta on suunnilleen pitkäaikaisessa keskiarvossaan eli lämmitysöljy ei ole erityisen halpaa eikä kallista verrattuna maailmanmarkkinahintaan.

Epävarma tilanne voi tehdä lämmitysöljyn hintavertailut kannattaviksi. Eri öljy-yhtiöt ovat eri vaiheessa reagoinnissa maailman tapahtumiin.