Lämmitysöljyn keskihinta 1,03 e/l

HOK-Elanto-ABC-öljynhinta on pysynyt ennallaan viikon, joten kävin läpi muut toimittajat nähdäkseni, kuinka niiden hinnat ovat muuttuneet. Kaikkien muiden hinnat olivatkin laskeneet ja keskiarvo putosi sentillä tasolle 1,03 e/l. Tosin tuhannen litran erissä HOK-Elanto-ABC on yhä bonusten kanssa edullisin.

  • HOK/ABC 1,075 e/l – bonus 5% = 1,021 e/l
  • Teboil 1,029 e/l 
  • ST1 1,029 e/l 
  • Shell (Lämpöpuisto) 1,029 e/l 
  • Neste 1,035 e/l

Minulla ei ole tilastoa, josta näkisi tarkemmin öljyn hinnan historiaa, mutta lämmitysöljy on maksanut suunnilleen saman verran vuosi sitten (elokuussa 1,05 e/l). Tällöin hinta oli kuitenkin juuri noussut rajusti Libyan tilanteen vuoksi. Vuonna 2010 lämmitysöljyn keskihinta oli 0,78 e/l.

Suoran sähkölämmityksen kanssa öljylämmitys ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään kilpailukykyinen. Nykyinen öljyn keskiarvohinta vastaa sähkölämmitystä, jos pörssisähkön hinta olisi 5,1 c/kWh. Nykyinen hintataso 2,8 c/kWh on melkoisesti edullisempi.

Öljyn hinnan on laskettava lähelle vuoden 2010 tasoa, että öljylämmitys voisi kilpailla suoran sähkölämmityksen kanssa. Koska välissä on ollut veronkorotus, voi olla, ettei näin käy enää ikinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.