Lämmitysvaihtehtojen suhteelliset hinnat

Sivun alalaidassa oleva lämmitysvaihtoehtojen vertailu on päivitetty. Suuria muutoksia ei ole tapahtunut, koska sekä sähkö, että lämmitysöljy ovat halvenneet suunnilleen samassa tahdissa. Muissa lämmitystavoissa ei ole tapahtunut muutoksia, joten niiden suhteellinen kilpailukyky on pudonnut muutaman prosenttiyksikön verrattuna sähköön ja öljyyn.

Kuva perustuu sähkön pörssihintaan 3,2 c/kWh ja öljyn hintaan 1,04 e/l.

Lämmitysöljyn keskihinta vastaa pörssisähköä 5,2 c/kWh

Lämmitysöljyn keskihinta on nyt 1,04 euroa litralta (8.6.2012):

  • HOK/ABC 1,089 e/l – bonus 5% = 1,035 e/l (*)
  • Teboil 1,038 e/l
  • ST1 1,041 e/l
  • Shell (Lämpöpuisto) 1,050 e/l
  • Neste 1,055 e/l
Lämmitys öljyllä maksaa nyt 11,6 c/kWh (90% hyötysuhde). Sähkö maksaa tyypilliselle kuluttajalle saman verran, jos pörssihinta on
  • 5,2 c/kWh
Koska sähkön hinta on viimeiset kuukaudet ollut 3,5 c/kWh tuntumassa, sähköllä lämmittäminen on yhä lähes 20% halvempaa (yösähköllä yli 25%). 
Tarkemmat laskelmat Lämmitysöljy-sivulla.

Ohoh, lämmitysöljyn hinta putosi kunnolla

HOK-Elanto-ABC laski lämmitysöljyn hintaa perjantaina reilusti eli 2,07%. Hinta on nyt 1,089 e/l, mikä laskee 5% bonusten kanssa hintaan 1,035 e/l.

Viimeksi lämmitysöljyn hinta on ollut tällä tasolla viime vuoden syys-lokakuussa. Elokuussa hinta oli noin euron litra eli siihen on vielä kolmisen prosenttia matkaa.

Noin elokuussa myös oli edellinen kerta, kun öljylämmitys oli edullisempaa kuin öljykattilan lämmitysvastuksen käyttö pörssisähköllä.

Ilmeisesti ABC on pyrkimässä eroon kaikkein kalleimman öljynjakelijan maineestaan myös polttoöljyn hinnassa. ABC-huoltamoiden bensiinin ja dieselin hinnathan ovat olleet kalliita vaikka niistä laskisi bonusalennuksen. Lehdet ovat ottaneet asian yhä selvemmin esille ja ilmeisesti julkisuus on alkanut vaikuttaa.

Talouselämä:
Huhtikuu: Halpa diesel tuli sittenkin takaisin – mutta ei tietenkään ABC-asemille
Toukokuu: Ai ABC muka kallis – sieltähän saa ilmaista dieseliä
Kesäkuu: Ex-pomo Ylellä: S-ryhmän toiminta alkaa olla liian paksua, etenkin bensakaupassa