Pörssisähkö halpaa?

Pörssisähkö on tässä kuussa hapaa. Kuten jo aiemminkin kirjoitin, tässä kuussa sähköllä lämmittämisestä tulee 10% halvempaa sähköllä kuin öljyllä. Yösähköllä jopa 20% halvempaa.

Jopa Talouselämän toimittaja heräsi. Tosin aika myöhään. Huomenna sähkö on kalliimpaa kuin yhdeksään päivään.

Yleensä toimittajat unohtavat sen, että samalla kuin Ruotsista valuu Suomeen halpaa vesisähköä, Suomesta toimitetaan Ruotsiin venäläistä ydinsähköä Suomen läpi. Tällä kertaa kuitenkin tilanne on niin äärimmäinen, että toimitukset Suomesta Ruotsiin ovat nolla.

http://www.talouselama.fi/uutiset/pohjolan+sahko+on+nyt+hullunhalpaa++paitsi+suomessa/a690875

Android-sovellus Normisähkö

Kirjoitin Android-sovelluksen ”Normisähkö”, joka näyttää kodin kuukauden normisähkönkulutuksen tunneittain Työ- ja elinkeinoministeriön päätökseen 491/1998 mukaisesti.

Tässä versiossa ovat toistaiseksi vain kulutusluvut alle 10000 kWh vuodessa käyttävän profiilin mukaan. Vaikka sovelluksessa pyytäisi valintalistasta toista profiilia, luvut ovat aivan samat.

Sovellus on saatavilla Android-marketista. Tällä kertaa sovellus on tehty aivan toisella tavalla kuin edellinen sovellus (tämä on tehty App Inventor -sovelluksella, edellinen Eclipse/ADT-kehitysympäristössä). Kummassakin on hyvät ja huonot puolensa.