Klapimies

Kuulin jokin aikaa sitten, että kodin sähköporakonetta käytetään kuudesta kahteenkymmeneen minuuttia ennen poisheittämistä (*). Ei kovin ekologista.

Samaa voi sanoa kaupan olevista halvoista klapikoneista. Onko tarpeesi niin iso, että ehdit oppia klapikoneen turvallisen käytön koko sinä aikana, kun laitetta tarvitset? Hieman isompi laite voisi olla järkevä sen aikaa, kun konetta tarvitset – mutta sellaista ei paria tuntia varten kannata ostaa.

Yksi ratkaisu on vuokrata laite. Vielä parempi ratkaisu on vuokrata klapimies.

Minulla on lähivuosina edessä useamman pelottavasti talon suuntaan huojuvan koivun kaataminen. Järkevää on pilkkoa ne polttopuiksi. Noihin kuitenkaan eivät leikkikalut tule tehoamaan.

T:mi Tommi Lönnrot mainostaa klapimiehen palveluja. Kaveri tulee paikanpäälle pilkkomaan kotipuusi klapeiksi järeämmällä koneella. Hintaa tai muitakaan tietoja en ole vielä tarkastanut, mutta mainospuhe vaikuttaa lupaavalta. Tunnissa pitäisi syntyä 5-8 irtomottia klapeja.

Uskoisin tuon olevan ekologisempaa, kuin halvan klapikoneen ostaminen. Ainakin se tulee edullisemmaksi kuin satuttaa itsensä hempulalla klapikoneella.

(*) http://www.ted.com/talks/alex_steffen.html