5.5.2015 Lämmitysöljy taas yhtä kallista kuin joulukuun alussa

Lämmitysöljyn vertailuhinta nousee kolmella sentillä hintaan 90 senttiä litralta. Tämä nostaa sähkölämmityksen ja öljylämmityksen vertailuhinnan pörssisähkössä tasolle 3,3 c/kWh. Kuluttajan kannattaa lämmittää sähköllä, jos sähkön kuluttajahinta on 10,0 c/kWh tai alle.

Sähkön hinta on viime aikoina ollut useimmiten tasolla, jolla sähkölämmitys on edullisempaa kuin öljylämmitys. Viime kuussa kolmanneksena päiväistä olisi kannattanut lämmittää öljyllä nykyisellä hinnalla. Arkipäivistäkin puolet olisi ollut sähkölämmityspäiviä.

Suomen hintakehitys on hieman outo. Nyt siis hinta nousi 3%, ja edellinen tarkistus oli 21.4, kaksi viikkoa sitten. Tänä aikana raakaöljyn hinta ei ole noussut. Brent-raakaöljyn hinta dollareissa on noussut, mutta dollarin kurssi on noussut 1,07:stä 1,12:ta. Nämä kumoavat toisensa puolta prosenttia lukuunottamatta. Euroissa raakaöljy maksaa saman 59 euroa tynnyriltä.

Lämmitysöljyn verottomalla hinnalla saa nyt 1,45 litraa raakaöljyä. Tämä lämmitysöljyn myyjän voittoja kuvaava indeksi lähti taas nousuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *