Lämmitysöljyn hinta pudonnut 4% kolmessa viikossa

image (11)Raakaöljyn hinta on ollut nousussa, mutta lämmitysöljyn vertailuhinta laskee. Vertailuhintana käytetty HOK-Elannon 5% bonuksilla poistettu hinta on nyt 68 senttiä litralta. Tämä on sama kuin tammikuussa ollut viime vuosien alin hinta, ja neljä prosenttia alempi kuin kolmen viikon takainen hinta (21.3.2016).

Syynä laskuun lienee varastojen tyhjennys lämmityskauden loputtua odotettua aikaisemmin. Tosin raakaöljyn hinta oli kolme viikkoa sitten korkeammalla kuin nyt. Brent-öljyn dollarihinta oli kolme viikkoa sitten 42 dollaria tynnyriltä, kun se torstai-iltana oli 40 dollaria. Samaan kolmeen viikkoon euron arvo nousi dollaria vasten, joten euroissa yhden tynnyrin hinta on pudonnut kolmessa viikossa 6,6%.

En tällä kerralla käynyt läpi kaikkia toimittajia. Viimeisin toimittajavertailu on ”lämmitysöljyn hinta” -sivulla.

Öljyn hinnan laskiessa sähkön pitäisi olla yhä halvempaa, että se voisi kilpailla öljylämmityksen kanssa. Hinta on jo sellainen, ettei ole todennäköistä, että missään olosuhteissa suora sähkölämmitys voisi kilpailla öljylämmityksen kanssa. Sähkön markkinahinnan pitäisi olla alle 0,5 c/kWh eli kuluttajahinta olisi silloin 7,6 c/kWh.

Sähkö on tämän vuoden ensimmäisistä 2447 tunnista ollut kolme tuntia alle 0,5 c/kWh ja silloinkin hyvin vähän. Tämä oli yöllä 31.1.2016.

image (10)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *