Raakaöljyn hinta on erittäin alhainen

Uutisissa otsikoidaan monta kertaa useammin öljyn hinnan nousseen kuin laskeneen. Totuus kuitenkin on se, että raakaöljyn hinta on nyt erittäin alhainen.

Meille merkittävimmän Brent-raakaöljyn hinta on pudonnut 44 dollariin tynnyriltä. Libyan sodan jälkeen raakaöljy ei ole ollut näin halpaa kuin elokuun lopussa muutaman poikkeuksellisen päivän.

Vaikka eurolla saa enää 1,08 dollaria, ja kolme viikkoa sitten 1,14 dollaria, silti raakaöljyn hinta on pudonnut euroissakin viisi prosenttia kolmen viikon aikana.

Euroissa Brent-öljyn hinta kävi lähellä nykyistä tasoa tammikuun loppupuoliskolla, mutta silloin eurolla sai 1,16 dollaria.

Tähän tietysti sopii mahdollisimman huonosti, että vertailuhintana käytetty HOK/ABC-lämmitysöljyn vertailuhinta nousi 76 sentistä 79 senttiin (vertailuhinnasta on poistettu bonuspalautus 5%).

Lämmitysöljyn toimittajan katteet ovat nyt korkeammalla kuin kertaakaan mittaushistoriassani. Suomessa myytävän lämmitysöljylitran verottomalla hinnalla saa 1,75 litraa raakaöljyä, kun parin vuoden keskiarvo on 1,44 ja minimi on ollut 1,21.

Öljyn hinnan ennustetaan pysyvät matalalla.

http://www.forbes.com/sites/arthurberman/2015/11/13/iea-offers-no-hope-for-an-oil-price-recovery/
https://www.morningstar.com/news/market-watch/TDJNMW_20151112268/update-oil-sinks-as-us-supplies-log-a-7th-straight-weekly-climb.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *