Olkiluoto 2 rikki

Olkiluoto 2 (880 MW) on poissa pelistä ainakin vuorokauden. Mikäli huomenna sähköhuutokaupassa kello 13.30 ei ole tietoa korjauksesta, sähkön hinta perjantaina nousee.

Olkiluoto 2 olisi hieman alle 10% Suomen tämänhetkisestä sähkönkulutuksesta – ja hieman yli 10% Suomen tämänhetkisestä sähköntuotannosta.

http://yle.fi/uutiset/olkiluoto_2ssa_generaattorivika__vialla_ei_vaikutusta_ydinturvallisuuteen/7782992
http://www.tvo.fi/news/1560

4.2.2015 Raakaöljyn hinta vaihteeksi laskussa

Sijoittajien iloksi öljyn hinta heiluu nyt reilusti. Hinta putosi tasaisesti koko syksyn alle puoleen, tasolle 47 dollaria tynnyriltä. Siinä pysyttiin tasaisesti pari viikkoa, kunnes viime viikon perjantaina alkoi nousu. Nousu kesti tähän päivään asti ja hinta kävi 58 dollarissa. Nyt kuitenkin tuo nousu taittui ja on palattu takaisin 54 dollarin tasolle.

Tämä heilunta on prosentuaalisesti kovaa, mutta on pientä siihen nähden, että hinta on yhä vain puolet viime kesästä. Lisäksi suuri tasakomponentti verotuksessa pitää huolta siitä, ettei kuluttajahinnat Suomessa näin pienestä heilumisesta paljon muutu.

Lisäksi euron ja dollarin kurssi ylensä tasaa raakaöljyn hinnanvaihtelua. Kun raakaöljyn hinta nousi viime viikolla, euron kurssi nousi tasolta 1,13 tasolle 1,15 tasaten hinnannousua. Tämä tapahtuu niin usein, ettei kyseessä ole sattuma.

Android beta

Android-sovelluksesta on tekeillä uusi versio. Tätä varten Android-marketissa on uusi sovellus, ”Pörssisähkö Beta Channel”

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sahkolamppu.porssisahko

Kun sovellusta kehitetään, sovellus päivittyy epämukavan usein. Lisäksi ohjelmassa on tunnettuja bugeja. Siksi sitä ei kannata käyttää ellei todella halua kokeilla ja kommentoida uusia ominaisuuksia.

Muille suosittelen yhä vanhaa, juuri päivitettyä sovellusta:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blogspot.sahkolamppu