Päivitys Android-ohjelmaan ja uudet pörssisähkönmyyjien provisiot

Android-ohjelmaan on tullut päivitys, jossa on vuoden 2015 sähkövero ja kaikki toimittajien hinnat on tarkistettu vastaamaan tilannetta 31.1.2015.

Päivitys on ladattu Android markettiin 31.1.2015 ja sen pitäisi päivittyä automaattisesti noin helmikuun ensimmäisen päivän aikana.

Sähkönsiirrossa suurin muutos on Fortumin muuttuminen Carunaksi ja se, että Caruna Espoo on muuttunut halvemmaksi kuin Carunan muut alueet. Ennen hintaero oli päinvastoin.

Sähkönmyynnin provisioissa on paljon muutoksia. Helen on yhä edullisin, 0,17 c/kWh. Tyypillinen provisio on noin 0,3 c/kWh.

Savolaisille tuntuu olevan vaikeaa kertoa ääneen hintojaan. Sekä SSS (Suur-Savon Sähkö) että Savon Voima panttaavat tietoa provisiosta. Epäsuorista maininnoista selviää, että Savon Voiman provisio on 0,45 c/kWh ja SSS:n 0,40 c/kWh eli ne ovat kalleimmat.

Uutena mukaan on lisätty SSS ja Finkraft. Finkraftin hinta on sekava, koska heidän tuotteensa, jossa tehdään pörssisähkösopimus vuodeksi on kalliimpi kuin rajoittamattoman ajan pörssisähkösopimus. Hintavertailu.fi:n mukaan Finkraftin vuoden sopimus olisi kuukausimaksuton, mutta näin heidän webbisivullaan ei lue.

Turun Louna Tunti (uusi nimi) sisältää hintatakuun: jos kuukausihinta ylittää 8,5 c/kWh, ylimenevää osaa ei tarvitse maksaa. Tämä on kyllä siitä huvittava, että Suomen puunjalostusteollisuus on jo vaihtanut maata, kun ja jos tukkusähkö maksaa noin paljon kokonaisen kuukauden. Moni muu myy tuntikohtaista hintakattoa lisäpalveluna esimerkiksi 5 euroa kuussa.

Finkraft on ainoa, joka erikseen laskuttaa paperilaskusta 1,99 euroa. Tämä kohtuullistaa kuukausihintaa, mutta siitä huolimatta Finkraftin kuukausihinta 2,99 euroa kuussa ei ole kuin hiukan muita halvempi – ja paperilaskullinen hinta on toiseksi kallein kuukausihinta kahden sentin erolla Oulun Varmavirtaan (5 euroa kuussa).

Pörssisähkösopimukset-sivulla olevia hintatietoja ei ole vielä päivitetty.

31.1.2015 Raakaöljyn hinta nousi perjantaina voimakkaasti, 7-8%

Raakaöljyn hinta nousi voimakkaasti perjantaina ennen sulkeutumista viikonlopuksi. Nousu oli 7-8% laadusta riippuen.

Brnent maksaa jälleen yli 50 dollaria tynnyriltä, tarkemmin sanoen 53 dollaria.

Maanantaina selviää, oliko tämä lyhyt spekulointinousu viikonlopuksi vai onko öljy alkanut taas kallistua.

Öljyä voitaisiin tuottaa jatkuvasti kaksi miljoonaa barrelia päivässä enemmän kuin sitä tällä hetkellä ostetaan.