Lämmitysöljyn hinta jatkuu samalla tasolla

Lämmitysöljyn vertailuhintana käytetty HOK/ABC vahvistettiin tiistaina jatkumaan samassa hinnassa. Hinta on ollut nyt sama 24.6.2014 lähtien. Raakaöljyn hinta on samana aikana tehnyt loikan ylöspäin, josta on nyt palattu takaisin kuukauden takaisiin lukemiin.

HOK/ABC-hinta jatkaa tasolle 1,069 e/l. Vertailukelpoiseksi muiden toimittajien kanssa hinta muuttuu, kun siitä poistetaan 5% bonus eli vertailuhinta on 1,016 e/l. Kuten muutaman päivän takaisesta vertailusta selviää, joiltakin toimittajilta lämmitysöljyä saa alle eurolla litra.

Raakaöljyn hinta on pudonnut tasolta 114 tason 109 alapuolelle kahdessa viikossa. Tarkistuspisteessä raakaöljy on viimeksi ollut halvempaa ennen 19.5.2014. Euro on myös toipumassa EKP:n koronlaskusta ja eurolla saa taas yli 1,36 dollaria. Tämän takia raakaöljyn eurohinta on pudonnut melkein 5% kahdessa viikossa.

Lämmitysöljy on yhä keskimääräistä edullisempaa verrattuna raakaöljyn hintaan. Suhteen keskiarvo on 2,16, ja nyt suhde on ”normaalin alarajalla”, 2,12.