Yösähkö?

Kotiin tuli uusi etäluettava sähkömittari, ja selvitin, että nyt voin mittarikuluitta ottaa käyttöön yösähkön.

Yösähkö on minulle kuukaudessa noin kaksi ja puoli euroa kalliimpi ja yöllä 22-7 sähkön siirto on noin sentin halvempaa per kilowattitunti.

Minulla on ensisijaisena lämmitystapana öljylämmitys ja laskin, että elokuussa yösähkö olisi ollut halvempi lämmitysmuoto kuin öljy. Lämpimän veden tekeminen maksaa kesällä saman kuin talvellakin ja se on iso osa lämmityksestä. Voidaan pyöreästi sanoa, että yösähkö vs. öljy vs. päiväsähko olisi ollut 10 vs. 10,50 vs. 11 senttiä kilowattitunnilta. Heinäkuussa päiväsähkökin olisi ollut öljylämmitystä halvempaa. Syksyllä oletettavasti sähkön hinta nousee niin, ettei öljylämmityskattilan sähkövastusta kannata käyttää.

Kuukausimaksun korotus tulee maksetuksi, jos kuukaudessa sähköä kuluu 250 kWh 22-7 välisenä aikana. Se täyttyy helposti, jos pyykkikoneen ja astianpesukoneen käytön tekee tuona aikana. Lisäksi nuorison tietokoneenkäyttö painottuu selvästi yöaikaan.

Uskoisin, että yösähkö tulee suurelle sähkönkuluttajalle yhtä edulliseksi kuin päiväsähkökin ja se antaa innokkaalle energiantarkkailijalle mahdollisuuksia ”säästää”. Pian ainakin tiedän päivä- ja yösähkönkulutukseni eron.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.