17.-18.4.2014 (to-pe) Laskeutuminen pääsiäiseen parilla ihmeellä

Kiirastorstain sähkön hinta oli 3,4 c/kWh ja pitkänperjantain 2,7 c/kWh. Se on halpaa, mutta ei aivan odotetun halpaa. Ennuste nousee takaisin tasolle 3,2 c/kWh.

Torstain hintaero Ruotsiin oli kuukauden toiseksi suurin, 46%. Tämä on myös vuoden kuudenneksi suurin hintaero, eli sille olisi kiva löytää selitys. Ei löydy.

Hintaero perjantainakaan ei ole juhlapäiväksi pieni, 15%. Siihenkin olisi kiva löytää selitys. Ei löydy.

Pitkänperjantain iltana ilmeisesti kaikki käyvät saunassa ja polttavat kirkkaita valoja. Ainakin sähkön hinta pomppaa kuin Golgatan risti taivaisiin. No, tähän varmaan on löydettävissä sähkömarkkinoilta joku muu selitys. Ei löydy.

Sääennustuksen lämpötilat ovat ottaneet hieman takapakkia. Pääsiäinen ei olekaan aurinkoinen vaan pilvinen. Viikon päästä tulee aurinkoista, mutta myös yöpakkaset palaavat. Kymmenen vuorokauden keskilämpöennuste on 5,9 astetta eli asteen verran aiempaa alempi.

Torstaista vielä kannattaa huomata, että Tanskan sähkön hinta oli nollassa koko myöhäisiltapäivän. Se ei kuitenkaan vaikuttanut Ruotsin eikä varsinkaan Suomen sähkön hintaan. Suomessa käytiin yhtenä aamutuntina öljylämmitysrajan yläpuolella (8.00 – 9.00).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.