16.9.2014 Lämmityskauden alun kunniaksi lämmitysöljyn tilaajilta otetaan rahat pois

Vertailuhintana käytetty HOK-Elanto-ABC-hinta-5% nousi tiistaina (1,005 euroa litra, nousua 0,003 euroa litra). Tämä siitä huolimatta, että raakaöljyn hinta on laskenut edellisestä 11 päivän takaisesta hinnanmuutospisteestä yli neljä prosenttia eli todella paljon. (Euron kurssi on täsmälleen sama 1,296 kuin 11 päivää sitten.)

Raakaöljyn ja lämmitysöjyn hintasuhde nousee niin korkealle, että sillä on käyty yleensä pari kertaa vuodessa noin viikon ajan (2,26, keskiarvo vuoden 2013 alun jälkeen 2,16). Tänä vuonna läheskään yhtä korkealla ei ole vielä käyty. Tämä kuvastaa sitä, että lämmitysöljyn myyjä pyytää lämmitysöljystä erittäin kovaa katetta.

Viimekin vuonna korkein kate lämmitysöljystä haukattiin syys-marraskuussa.

Tällä hetkellä lämmitysöljyn hinnan ratkaisee ensi sijaisesti se, että tilauksia tehdään paljon lämmityskauden alussa. Myyjät käyttävät tätä hyväkseen pistääkseen hintaan kunnon katteet.

Suoran sähkölämmityksen ja öljylämmityksen vertailuhinta pysyy suunnilleen samana, pörssihinta 4,52 c/kWh, kuluttajahinta 11,2 c/kWh. Tällä viikolla sähkön hinta on ollut sama kuin öljylämmityksen hinta (arkisin). Arkipäivisin kannattaa käyttää öljylämmitystä tälläkin hinnalla. Ja yöllä sähkölämmitystä.

Lisätietoja lämmitysöljy-sivulla.