Vattenfallilta hinnannosto pörssisähkön myynnissä

Talouselämän toimittaja loukkaantui kovasti sähköyhtiöiden hinnoittelusta. [1]

Ilmeisesti kysymys on siitä, että Vattenfall pörssisopimus on nimetty uudelleen ”Tuntisähköksi” ja perusmaksu on noussut yli eurolla kuussa tasolle 3,50 euroa kuukaudessa. Marginaali on sama 0,29 c/kWh.

Itse vaihdoin Vattenfallilta pois jo edellisessä hinnankorotuksessa, jossa Helen muuttui selvästi edullisemmaksi vaihtoehdoksi.

Helenin perusmaksu on ollut korkeampi 3,30 euroa kuukaudessa – mutta jonka yli Vattenfall nyt siis nousee. Marginaali on 0,17 c/kWh, mikä on tullut edullisemmaksi suuremmilla käyttömäärillä. Nyt siis Vattenfall on kalliimpi kaikilla käyttömäärillä. Vielä reilu vuosi sitten Kotispotin marginaali oli nolla.

Valitettavasti kolme ja puoli euroa kuukaudessa ei kuulosta kohtuuttomalta hinnalta siitä, että sähkön myyjä joutuu hankkimaan kuukauden tunnittaisen kulutuksen paikalliselta sähkön siirtäjältä ja prosessoimaan siitä laskun. Systeemi voi hyvinkin osoittautua kohtuuttoman raskaaksi kerrostaloasujalle, jonka vuosikulutus ei nouse tuhansiin ja kymmeniintuhansiin kilowattitunteihin.

Suomessa sähkön myyjän saa kuitenkin valita vapaasti.

Tulen päivittämään sähkönmyyjävertailun lähiaikoina.

[1] Sähköyhtiöillä hävyttömän korkeat siivut pörssisähkösopimuksissa http://summa.talentum.fi/article/energia/uusimmat/44948
[2] http://www.sahkolamppu.com/p/porssisahkosopimukset.html
[3] Kotispot-hinnasto http://www.helen.fi/Documents/Hinnasto%20-%20kotitalouss%C3%A4hk%C3%B6/KotiSpot%201.1.2013%20alkaen.pdf
[4] Vattenfall tuntisähkö http://www.vattenfall.fi/fi/tuntisahko.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *