16.9.2013 Lämmitysöljyn hinnassa pieni pudotus

Lämmitysöljyn vertailuhinta on pudonnut puolisen prosenttia, tasolta 1,092 €/l tasolle 1,087 €/l.(*)

Raakaöljyn hinta on samana aikana pudonnut puolitoista prosenttia.

Lämmitysöljy oli aikaisemmin hieman keskiarvoa edullisempi verrattuna raakaöljyn hintaan, mutta nyt sen hinta on noussut noin pitkäaikaiseen keskiarvoon, lämmitysöljy on 2,15 kertaa kalliimpaa kuin raakaöljy.

Sähkölämmityksen vertailuhinta säilyy tasolla 5,5 c/kWh. Tuon hintainen pörssisähkö lämmittää suoralla sähkölämmityksellä samalla hinnalla kuin vertailuhintainen lämmitysöljy 90% hyötysuhteella.

Raakaöljyn hinnan odotetaan pysyvän noin nykyisellä tasolla. Syyrian tilanteen rauhoittuessa voimme odottaa lievää laskua. Euron arvoa tilanteen rauhoittaminen on nostanut (suurin osa viimeisen viikon raakaöljyn halpenemisesta johtuikin euron arvon noususta eikä raakaöljyn dollarihinnan laskemisesta).

(*) Vertailuhinta on HOK-Elanto-ABC:n julkaisema halvin lämmitysöljyn hinta -5% bonus. http://www.hok-elanto.fi/ostoksille/abc/abc-lammitysoljy/

Yksi ajatus artikkelista “16.9.2013 Lämmitysöljyn hinnassa pieni pudotus”

  1. Laskelmissa käytetty Brent-hinta oli edellisen päivän, 15.9. loppuhinta (USA:n aikaa) kuten aikaisemmissakin laskelmissa. 16.9. Brent on kuitenkin pudonnut jo 2-3 prosenttia lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *